Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου στην Ι. Μ. Ιλίου

Σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και Λειτούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Άνω Λιόσια, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα – ο οποίος στο “κοινωνικό” κήρυξε επικαίρως, – τον Γενικό Αρχιερατικό Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τον Διάκονό του π. Κωνσταντίνο Μανώλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, όπου προέστη της Δοξολογίας επί της Εθνικής Επετείου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού και πλειάδος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της παρακέιμενης Αεροπορικής Μονάδος, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, καθώς και του Υποψηφίου Βουλευτή κ. Σταματίου Πουλή.

Στην συνέχεια προπορευομένης αντιπροσωπείας των μαθητών των σχολείων κατευθύνθηκαν όλοι προς το Ηρώον έμπροσθεν του Δημαρχείου Φυλής, όπου τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στη σημασία της σημερινής ημέρας για το Γένος μας αναφέρθηκε με τον πανηγυρικό του ο Δήμαρχος Φυλής. Επηκολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων και των συλλόγων των Άνω Λιοσίων έμπροσθεν της εξέδρας των επισήμων.

Διαβάστε ακόμα