Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Ι. Μ. Σάμου

Η Ιερά Μητρόπολίς μας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗ». Ζωντάνεψε ένδοξες στιγμές, πρόσωπα και γεγονότα του’21 με το λόγο, τις εικόνες, τα θεατρικά δρώμενα και τα τραγούδια από την Παιδική και Νεανική Χορωδία της Ι. Μητροπόλεώς μας «ΕυΩΔΗα». Η μουσικοθεατρική παράσταση πραγματοποίθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης μας μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Στους δύσκολους Εθνικούς καιρούς που διανύουμε σήμερα και κινδυνεύουμε να χάσουμ την εθνικοθρησκευτική μας ελευθερία και υπόσταση, χρειάζεται να αναβαπτισθούμε στην πνευματική κολυμβήθρα των μαρτύρων, των ηρώων και αγωνιστών του 1821. Το έθνος μας μεγαλούργησε και οι Έλληνες νίκησαν γιατί πίστευαν στον Θεό, στηρίζονταν στην Εκκλησία και ήταν ενωμένοι και ομονοούντες. Μόνο με τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη. Μόνο με την εθνική και ψυχική ενότητα και ομόνοια. Μόνο όταν η Εκκλησία και η Ορθοδοξία γίνει πάλι το κέντρο της εθνικής μας συσπείρωσης, κιβωτός και σκέπη του Έθνους, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες και να σώσουμε την ιδιοπροδωπία μας. Ας μη λησμονούμε ότι θα γίνουμε ισχυροί όταν ¨ἐν τῶ Θεῶ ποιήσωμεν δύναμιν καί Αὐτός ἐξουδενώσει τους ἐχθρούς ἡμῶν¨».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε το γραφείο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας και τον υπεύθυνο Αρχ. π. Αμφιλόχιο Φλεβάρη, την κ. Άννα Κωσταρά και όλους τους συντελεστές όσους κοπίασαν για την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τα παιδιά τα οποία έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους.

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κατά τους εορτασμούς της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας στο πολύπαθο νησί μας, ο Βουλευτής Σάμου, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου, η Αντιπεριφερειάρχης, ο Συντονιστής Στρατηγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ, ο Λιμενάρχης, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε ακόμα