Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Γκέλη στην Ι. Μ. Θηβών

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου η Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Ασωπίας Θηβών υποδέχθηκε αποδίδοντας το ύστατο χαίρε προς το σκήνωμα του μεταστάντος ιδρυτού και πνευματικού πατέρα της πολυσεβάστου κληρικού εκ της Ασωπίας καταγομένου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Γκέλη του οποίου προηγήθηκε νωρίτερα η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Εσταυρωμένου Αιγάλεω της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας όπου ιεράτευσε επι πολλά συναπτά έτη στο ιερό ναό προσφέροντας εκεί ποιμαντικό και καρποφόρο έργο.

 Ακολούθως στο καθολικό της ιεράς μονής τελέσθηκε τρισάγιος δέησις ενώπιον του σκηνώματος του πατρός Κωνσταντίνου την οποία ετέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετά του σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου πλαισιούμενοι από χορεία πολλών ιερέων και μοναστικών αδελφοτήτων εκ της ιεράς μητροπόλεως και άλλων ιερών μητρόπολεων και ιερών μονών εξ Αγίου Όρους.

Τους επικήδειους λόγους εξεφώνησαν για την λειτουργική προσφορά και το ποιμαντικό έργο του μεταστάντος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος Αργολίδος κ. Νεκτάριος καθώς επίσης και η Καθηγουμένη της Ιερας Μονής Βασιλεία Μοναχή.

Εν συνεχεία ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος του μακαριστού πατρός Κωνσταντίνου όπισθεν του ιερού βήματος του καθολικού της ιεράς μονής.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα