Ευχέλαιο και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος στον Ι. Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον εορτάζοντα Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πρόνοια ναυπλίου τελέστηκε το Ιερό ευχέλαιο από τον  Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριο. Ακολούθησε ομιλία από το Μητροπολίτη με θέμα  «Φυλακισμένος ήλιος» Οδοιπορικό στα Γκουλάγκ της Ρωσίας την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023. Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο για την ομιλία του και ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει όλους τους προσκυνητές.

Ο Ιερός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος και κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες πιστοί από όλη την Πελοπόννησο.

Διαβάστε ακόμα