Γ΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον

Σήμερα 17/3 κατά την ακολουθία των Γ’ χαιρετισμών ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ιερού ναού και τους διακόνους του.

Πριν την απόλυση ο σεβασμιώτατος ανέλυσε την φράση του ΙΓ’ (13ΟΥ) οίκου των κατ’ αλφάβητον χαιρετισμών: “ΝΕΑΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΤΙΣΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΑΣ Ο ΚΤΙΣΤΗΣ ΗΜΙΝ ΤΟΙΣ ΥΠ’ ΑΥΤΟΥ ΓΕΝΟΜΕΝΟΙΣ”. Αναφέρθηκε στην διαχρονική αναζήτηση του ανθρώπου για νέες κτίσεις-αποκτήσεις από τις αποικίες των αρχαίων Ελλήνων μέχρι την προσπάθεια στις μέρες μας του αποικισμού άλλων πλανητών. Για τις κτίσεις-κατακτήσεις των επιστημόνων.

Την απόκτηση νοήματος στη ζωή με τη αναζήτηση των φιλοσοφικών θεωριών. Όλες αυτές οι κινήσεις του εκφράζουν το ανικανοποίητον του που διαρκώς αναζητά κάτι νέο – καινό. Αυτή την διαρκή αναζήτηση του ανθρώπου έρχεται η σάρκωση του κτιστού Χριστού να την εκπληρώσει με την “ΝΕΑ ΚΤΙΣΗ ” που έφερε στον κόσμο μας και που τρόπος της είναι η ενότητα, η υπακοή και η αγάπη και τόπος της, όπου μπορούμε να ακουμπήσουμε, ο ίδιος ο χριστός που θυσιάστηκε για μας και η παναγία μας που προσφέρθηκε εν υπακοή να γίνει το δοχείο της ενανθρώπισης του Θεού. Η διαδρομή της μεγάλης τεσσαρακοστής ξεκινά από το σκοτάδι του χαμένου παράδεισου της Κυριακής της τυρινής και καταλήγει στο φως του νέου παράδεισου, της αναστάσεως, που μπορεί να εκπληρώσει να όνειρα του ανθρώπου για ζωή και αθανασία. Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ και δημοτικοί σύμβουλοι.

Διαβάστε ακόμα