Η Δ’ Κυριακή Νηστειών στη Νιγηρία

Την τέταρτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής – του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του συγγραφέως, η οποία συνέπεσε φέτος με την Απόδοση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εόρτασαν οι γυναίκες της Μητροπόλεως της Νιγηρίας. 

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βενιαμίν Εζιέμε τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Nanka της Πολιτείας Anambra.

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Σύναξης ο ιερέας προσευχήθηκε με τις γυναίκες της ενορίας, ενθαρρύνοντας τις να τηρούν την Ορθόδοξη Πίστη μεταξύ πολλών άλλων ομολογιών στη Νιγηρία.

Επίσης μέσα στην εβδομάδα της Κυριακής του Σταυροπροσκυνήσεως, με την πρόσκληση του προϊσταμένου του Ναού, του αιδεσιμολογιωτάτου π. Ιωάννη Okolo, ο π. Βενιαμίν έκανε δύο ομιλίες με θέμα “Η Πορεία των Χριστιανών προς το Πάσχα,” στις οποίες, τόνισε ότι πνευματική είναι η πορεία μας προς το Πάσχα. Την Παρασκευή, τέλεσε ο ιερομόναχος την Δ’ Χαιρετισμών προς την Παναγία.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχίμανδρίτης Βενιαμίν Εζιέμε είναι απόφοιτος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα