Η Μητρόπολη Καλαβρύτων για την εκδημία του Αρχιμ. Δαμασκηνού Γαβαλά

Μετ’ αφάτου θλίψεως και οδύνης η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας πληροφορήθηκε το γεγονός της αιφνίδιας προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Γαβαλά, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Ο μακαριστός π. Δαμασκηνός υπηρέτησε ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συγκεκριμένα, έλαβε την χάρη της Ιερωσύνης από τα σεπτά χέρια του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου το 1991. Κατόπιν, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μέχρι το 1997. Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1995, βοήθησε στην εκ βάθρων ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, συμβάλλοντας πολυτίμως στην ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό. Παράλληλα, βοήθησε σημαντικά στην προώθηση και εξέλιξη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, μέσω της οργάνωσης και λειτουργίας των κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, και ο ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εκφράζουν τις ολόθυμες συλλυπητήριες ευχές τους προς τους οικείους του μακαριστού και προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής αυτού εν χώρα ζώντων.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Διαβάστε ακόμα