Κορωνείας: “Η ανθρώπινη αμέλεια είναι μέσα στην ελευθερία μας”

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος αφού έψαλε τα πρώτα “Χαίρε” προς την Κυρία Θεοτόκο, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στα τρια μηνύματα που μας στέλνει η Παναγία .

Πρώτα τόνισε την ανθρώπινη ελευθερία λέγοντας ότι, “ο Θεός δεν παραβιάζει το αυτεξούσιο του ανθρώπου. Αντίθετα σέβεται την επιλογή του ανθρώπου ακόμα και όταν ο άνθρωπος τον απορρίπτει”.

Κατοπιν τόνισε ότι “πρέπει, όπως ο Παναγία ευχαρίστησε τον Θεό για την εκλογή Της να γεννήσει τον Σωτήρα του Κόσμου, έτσι κι εμείς να ευχαριστούμε τον Θεό για πάντα και για τα πάντα, καθώς τίποτα στην ζωή δεν είναι αυτονόητο. Ούτε καν το αγαθό της υγείας”.

Τέλος, επεσήμανε ότι “η Παναγία έκανε κοινωνό του χαρμόσυνου γεγονότος την συγγενή της Ελισάβετ. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα λόγο στήριξης και παρηγοριάς. Ας τους κάνουμε μετόχους στις χαρές μας και ας μοιραζόμαστε τις θλίψεις τους”.

Τέλος σχολίασε το θλιβερό γεγονός που συνέβη με τον σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη λέγοντας ότι “Πόσες φορες κι εμείς ταξιδεύουμε και όμως ο Θεός μας φυλάει. Βλέπουμε λοιπόν ότι η αμέλεια των ανθρώπων είναι και αυτή μέσα στην ελευθερία μας. Και αυτή η αμέλεια και η κακότητα των άλλων δημιουργεί και τα εις βαρος μας κακά, όπως κι εμείς δημιουργούμε εις βάρος των άλλων”.

Διαβάστε ακόμα