Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Σήμερα Κυριακή Α΄ των Νηστειών εορτή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων (Ορθοδοξίας) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αχαρνές, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε πώς η φράση του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου που αναφέρεται στον Κατηχητικό του Λόγο που διαβάζουμε το βράδυ της Αναστάσεως: “Που σου θάνατε το κέντρον (κεντρί);” Μπορεί να γίνει βάλσαμο παρηγορίας και ελπίδας για το οδυνηρό γεγογός των ημερών μας, που χάραξε την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής, αυτής της πορείας μας προς την Ανάσταση.

Η σημερινή εορτή της Αναστήλωσης των εικόνων έρχεται να δώσει τη λύτρωση, καθώς μας βεβαιώνει για την αποκατάσταση της ανθρώπινης φύσης, η οποία αποδομείται μεν από τον θάνατο, αλλά αποκαθίσταται πάλι με την αναδημιουργία της στη Βασιλεία του Θεού.

Ακολούθως τελέσθηκε Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων με την εκφώνηση του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Πριν την απόλυση τελέσθηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κατά το σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών τελειωθέντων αδελφών μας.

Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βρεττός και εκ των Αντιδημάρχων ο κ. Μιχαήλ Βρεττός.

Διαβάστε ακόμα