Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας

Την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων εόρτασαν σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Συμπροσευχόμενος παρέστη εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Ακολούθως τελέσθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ προ της απολύσεως τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην κοιλάδα των Τεμπών.

Παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Εμμανουήλ Σκαντζός, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, συμπαραστατουμένου από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του ΙΠΕ Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη και τον Πρωτοπρ. Σωτήριο Αθανασούλια, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεολόγος, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, αναφέρθηκε στην πνευματική υποστήριξη της σύγχρονης κοινωνίας και έκλεισε το πρόγραμμα των σεμιναρίων του ΙΠΕ.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Μαντινείας, αφού αναφέρθηκε στην σημειολογία της σημερινής εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τόνισε την σημασία των σεμιναρίων που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως την καρδιά και την ψυχή της οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη για την διεξαγωγή των σεμιναρίων, καθώς του προσέφερε ως δώρο έναν επιστήθιο σταυρό.

Τέλος, ο Μητροπολίτης απένειμε στον καθένα συμμετέχοντα στο πρόγραμμα κληρικό ξεχωριστά την βεβαίωση πιστοποίησης παρακολούθησης του Προγράμματος με τίτλο: “Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)”.

Διαβάστε ακόμα