O Εσπερινός για τον Άγιο Νικόλαο Πλανά στο Νέο Κόσμο

Νέος Κόσμος | Σπύρος Παπαγεωργίου 

Τη μνήμη του ταπεινού Ιερέα της Αθήνας, Αγίου Νικολάου Πλανά πανηγυρίζει και τιμά η ενορία του Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης.

Στο Ναό αυτό υπάρχει η λάρνακα, όπου φυλάσσεται το Ιερό του λείψανο και η θαυματουργή κάρα Του.

Απόψε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. Τον πλαισίωσαν Ιερείς από την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώατος κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στα διδάγματα που απορρέουν μέσα από την ζωή του Αγίου Νικολάου.

“Η οικογένεια είναι η κατ’ οίκον Εκκλησία που πρέπει να επιδράσει στην ζωή του παιδιού.Υπάρχουν οικογένειες που πιστεύουν ότι το θέμα της πίστης δεν αφορά μόνο τους μεγάλους στην ηλικία, αλλά πιστεύουν ότι ο άνθρωπος για να μπορέσει να έχει αξία στην ζωή και να είναι συνεργάτης του Θεού πρέπει να διαθέτει ευσέβεια, χριστιανική ανατροφή και ήθος. Προτερήματα τα οποία είναι η μεγαλύτερη περιουσία που μπορούν να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους. Ο Άγιος Νικόλαος ξεκίνησε από μια πολύ φτωχή όμως ευσεβέστατη οικογένεια, πολύ συνειδητοποιημένη δεν έδωσε μόνο την υλική τροφη, αλλά χαίρεται που υπάρχει αυτή η κλίση και η αγάπη προς την Εκκλησία”.

Επίσης ενα άλλο δίδαγμα από την ζωή του Αγίου Νικολάου είναι η αφοσίωσή του και η συγκέντρωση στα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, γεγονός που μας δείχνει ότι η παρουσία μας μέσα στο ναό πρέπει να είναι ουσιαστική και να μας δημιουργεί μια αναγέννηση πνευματική και ηρεμία, αποθέτοντας τα προβλήματά μας στον Θεό.

Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να ζήσουν την προσωπική τους υπέρβαση λέγοντας “να γίνουμε οι άνθρωποι του Θεού που με την ζωή μας θα διδάσκουμε τους άλλους και θα μαρτυρούμε ότι η αλλαγή είναι αποτέλεσμα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην ζωή μας”.

Διαβάστε ακόμα