Πάνδημη η λιτανεία στον Ευαγγελισμό Θεοτόκου Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εορτασμοί στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου.

Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Ιωάννης Λοβέρδος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, αντιδήμαρχοι και πολιτευτές της περιοχής. Στην λιτανεία παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου, ενώ συνόδευσαν την Εικόνα το Τμήμα Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος τόνισε ότι “Σήμερα γιορτάζουμε δύο ελευθερίες. Την μία ελευθερία μας την πρόσφεραν οι πρόγονοί μας και την δεύτερη ελευθερία μας την προσέφερε η Παναγία μας, λέγοντας ΝΑΙ στην ενσάρκωση του Χριστού. Αυτό σημαίνει ότι θετική ελευθερία εισήχθη από μια γυναίκα, την Παναγία την οποία όλοι εμείς λιτανεύσαμε και τιμήσαμε ως Μητέρα μας. Για αυτό και οι πρόγονοί μας επέλεξαν να συνδέσουν το γεγονός της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού και την ελευθερία του Γένους μας με την ημέρα του ΅Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εμβληματική κίνηση της Παναγίας μας, να πει ΝΑΙ στο Θεό για να σαρκωθεί”.

Τέλος ο κ. Γρηγόριος επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Σχοινά και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της πανηγύρεως.

Διαβάστε ακόμα