Πανδήμως η Άρτα εόρτασε την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα την Βασίλισσα εόρτασε με κάθε λαμπρότητα σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, η πόλη της Άρτας.

Στον ομώνυμο μνημειακό Ιερό Ναό της τελέσθηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Αθανασίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Κόντος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο έργο και την προσωπικότητα της εορταζούσης Αγίας.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Άρτης προέβη σε χειροθεσία Πνευματικού του Ιερέα Θεοδώρου Γότση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, οι Βουλευτές κ. Όλγα Γεροβασίλη και κ. Χρ. Γκόκας, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Χρ. Τσιρογιάννης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Βασίλειος Μουσελίμης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με το πέρας της Λιτανείας, ο οικείος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, αλλά και όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στην Πανήγυρη της Πολιούχου και Βασίλισσας της Άρτας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν τόσο στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όσο και στην Ιερά Λιτάνευση της Αγίας.

Διαβάστε ακόμα