Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου

Περιστέρι | Δημήτρης Κωτσιόπουλος

Με την παρουσία εκατονταδων πιστών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευαγγελισμού Περιστερίου.

Της ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Περιστερίου. Τον πλαισίωσαν Ιερείς από όμορες ενορίες.

Εν συνεχεία διαβάστηκε η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο ενώ στο κήρυγμά του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος τόνισε “Η Παναγία δεν είπε πολλά που να σώζονται. Δύο είναι οι στίγμες που πρέπει να κρατήσουμε. Η πρώτη στον γάμο της Κανάα όπου λέει στους διακόνους “ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε” κάνετε ότι σας πει ο Υιός Μου. Και η δεύτερη στιγμή είναι όταν λίγο καιρό μετά τον Ευαγγελισμός συναντήθηκε με την Ελισάβετ για να μοιραστεί την χαρά της.

Συνεπώς η Παναγία μας καλεί σε δύο σημείο να θεμελιώσουμε τον αγώνα μας. Πρώτα να εφαρμόζουμε το θέλημα του Υιού Της και δεύτερον η επικοινωνία, η συναντίληψη και η συμμετοχή στην χαρά αλλά και την λύπη του άλλου. Κάτι που έχουμε ξεχάσει ως πρόσωπα και ως κοινωνία γενικότερα”.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου.

Διαβάστε ακόμα