Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Χθες, Τετάρτη Β΄ Εβδομάδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου και τον Διάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο του Προοιμιακού ψαλμού του Εσπερινού: “Εξαποστελείς το πνεύμα σου και κτισθήσονται και ανακαινιείς το πρόσωπον της γης”, αναφερόμενος στις τρεις – σε διαφορετικό χρόνο – ενέργειες δημιουργίας στον κόσμο του Τριαδικού Θεού: την πρώτη με την δημιουργία του σύμπαντος και του ανθρώπου, την δεύτερη με την δια της γεννήσεως του Υιού του Θεού δημιουργίας της εκκλησίας, που είναι το σώμα του Χριστού παρατεινόμενο στους αιώνες και την τρίτη που θα επιτευχθεί στα έσχατα κατά την Δευτέρα Παρουσία.

Πριν την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς καλό υπόλοιπο του αγώνα τους κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Διαβάστε ακόμα