Συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης στην Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις βραδυνές ώρες της 26ης Μαρτίου ε.ε., στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, η καθιερωμένη εν όψει των εορτών του Πάσχα «Συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης» για την στήριξη του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου εκτός από το Συσσίτιο – Τράπεζα αγάπης, φιλοξενούνται και άλλες συναφείς προνοιακές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη προσφώνηση ο πανοσ. Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εσημείωσε· «Οι Απόστολοι και στη συνέχεια οι Πατέρες της Εκκλησίας μας είδαν την φιλανθρωπία ως μορφή ιερουργίας, γι’ αυτό και επέλεξαν τους διακόνους και τις διακόνισσες για να τους συνεπικουρούν στο έργο της έμπρακτης συμπαράστασης και αγάπης προς τους εμπερίστατους αδελφούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει σχετικά ότι υπάρχουν δύο είδη Λειτουργίας: η Θεία Λειτουργία ως μυστήριο, που τελείται επί της Αγίας Τραπέζης και η Λειτουργία μετά την Θεία Λειτουργία, ως έκφραση αλληλεγγύης, στην οποία Τράπεζα προσφοράς γίνεται κάθε ψυχή που βρίσκεται σε ανάγκη και δέχεται βοήθεια. Σ’ αυτήν την περίπτωση και λειτουργός που ιερουργεί είναι ο κάθε πιστός που ελεεί και προσφέρει τη βοήθεια του. Αυτής της κληρονομιάς αγωνιζόμεθα κι εμείς να γίνουμε άξιοι συνεχιστές. Με πολλή ευαισθησία, φροντίδα, έγνοια, διακριτικότητα και αγάπη προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του κάθε αναγκεμένου αδελφού και συνανθρώπου μας, κατά τον λόγο του Κυρίου ότι «ἐφ’ ὅσον ἐποιήσατε ἐνί τούτων τῶν ἀδελφῶν τῶν ἐλαχίστων, ἐμοί ἐποιήσατε» (Ματθ. 25, 40)

»Με τα λόγια αυτά στην καρδιά μας, με ευγνωμοσύνη για ότι έχουμε στη ζωή μας, αλλά και επίγνωση ότι όλα σε Εκείνον ανήκουν, προσευχόμαστε να μας φωτίζει πως να τα διαχειριζόμαστε… και με καρδιά τρυφερή και συμπονετική να καταθέτουμε όχι μόνο από το περίσσευμα, αλλά κι από το υστέρημά μας, στην Τράπεζα του Ουρανού. Γιατί, τότε η ενορία είναι ζωντανή, ανθίζει και καρποφορεί, όταν οι αρτηρίες της είναι ανοιχτές και ο Θεός που είναι αγάπη κυκλοφορεί ανεμπόδιστα, τρέφει, συντηρεί, γιατρεύει, παρηγορεί…»

Έλαβαν μέρος Χορωδίες Πολιτιστικών Συλλόγων, ωδεία και μεμονωμένοι καλλιτέχνες. Την Συναυλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Διδυμοτείχου και υπεύθυνο του προνοιακού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο, για το ζήλο και τη φιλοτιμία με την οποία διακονεί στον ευαίσθητο αυτό χώρο, στη συνέχεια ευχαρίστησε τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές που συνδράμουν και καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνεργούν στο έργο αυτό. Η είσοδος στη Συναυλία ήταν ελεύθερη. Το κοινό προσέφερε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αναγκαία είδη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Υποδιοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίου, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε ακόμα