Τα Άχραντα Πάθη στον Άγιο Γεώργιο Κυνοσάργους

Νέος Κόσμος Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχθηκαν κλήρος και λαός τα Άχραντα Πάθη, από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

Στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία στον Εσπερινό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη Δ’ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Ιερόθεο Παπαθανασίου και τον προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Κουντούρη, τους εφημέριους του ναού και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Χρυσόστομος στο τέλος της ακολουθίας, αναφέρθηκε στα Άχραντα Πάθη λέγοντας μεταξύ άλλων “Υποδεχιηκαμε Τα τεκμήρια της αγάπης του Θεού τ ζωντανή και απλή απόδειξη της φιλανθρωπίας του Χριστού… Ανέβηκε στον Σταυρό, υπέγραψε την δική μας σωτηρία, τη δική μας αφθαρσία και αυτές οι αποδείξεις βρίσκονται ενώπιον μας. Θανάτωσε με τον δικό του θάνατο, τον δικό μας θάνατο. Έτσι, χάρησε σε όλους μας την προοπτική της αφθαρσίας και την ελπίδα της Αναστάσεως.”

Τα Άχραντα Πάθη περιέχουν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, τεμάχιο από το ακάνθινο στέφανο του Χριστού, από την ιερά Χλαμύδα και από τον ιερό σπόγγο που χρησιμοποιήθηκαν κατά την Σταύρωση του Κυρίου, ενώ εντός της θήκης βρίσκεται και μια πλεξίδα από τα μαλλιά του Τιμίου Προδρόμου. Τα Ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στο Ναό μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου, ενώ ο Ναός θα παραμείνει καθημερινά ανοικτός από τις 7:00 έως τις 22:00.

Διαβάστε ακόμα