Τρισάγιο στα Τέμπη για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος

Τέμπη – Κώστας Παπαϊωάννου

Εννέα ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέσθηκε πριν από λίγο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Κίτρους κ. Γεωργίου, τέλεσαν Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας στην κοιλάδα των Τεμπών. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους παρόντες διασώστες (και εθελοντές), πυροσβέστες, αστυνομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κληρικούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή θυσιαστικά αντιμετώπισαν το τραγικό δυστύχημα και τις συνέπειές του, διασώζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στηρίζοντας όλους αυτούς που είχαν τον πόνο τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους τραυματίες που νοσηλεύονται τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κάποιοι από αυτούς διασωληνωμένοι και ολόψυχη ήταν η ευχή να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους. Τέλος, ο ο κ. Ιερώνυμος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ανεγερθεί ένα εκκλησάκι, ώστε το τραγικό δυστύχημα να μην ξεχαστεί ποτέ και να είναι διαρκής η προσευχή για τις ψυχές όσων από το σημείο του δυστυχήματος έφυγαν για τον ουρανό.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Τεμπών, η Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Λάρισας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόριος Βλαχάκης, αλλά και κλιμάκιο πυροσβεστών και διασωστών που συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό έργο.

Διαβάστε ακόμα