Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό της Κορίνθου

Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την παράδοση του Ι. Μυστηρίου της Θ. Λειτουργίας, που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό και μεταξύ τους. Ο Απόστολος μας, ο Παύλος, προτρέπει τους πιστούς να κοινωνούν προετοιμασμένοι και είναι απαράδεκτο, ως Χριστιανοί, να προσερχόμαστε για να μεταλάβουμε βιαστικοί και ανυπόμονοι. Επομένως, με τάξη, ησυχία και θερμή προσευχή ας προσέλθουμε στο Άγιο Ποτήριο ευχόμενοι να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας!

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε, εκ μέρους του Ι. Ναού του Αποστόλου Παύλου, προσφορά τροφίμων για το «Γεύμα Αγάπης» και ενδυμάτων από την Κορινθιακή Βιομηχανία ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ Α.Ε.. Τα παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο ο κ. Χαρίτος Κλουβιδάκης και αντιπροσωπεία εργαζομένων της Βιομηχανίας, στους οποίους ο Ποιμενάρχης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση»!

Διαβάστε ακόμα