Εκπαιδευτής διασώστης στο ΕΚΑΒ χειροτονήθηκε διάκονος

Εξάρχεια – Δημήτρης Μανώλαρος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου, ο κατά κόσμον Ιωάννης Δήμου, εκπαιδευτής διασώστης στο ΕΚΑΒ, έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, κ. Ιάκωβο, ενώ χθες, 1η Απριλίου, τελέστηκε η ρασοφορία στο καθολικό της Μονής, λαμβάνοντας το όνομα Ιωάσαφ, τιμώντας τον Όσιο Ιωάσαφ τον Μετεωρίτη.

Ο νέος διάκονος στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σχέση χρόνων με την Ορθόδοξη Εκκλησία και ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κεκοιμημένο πατέρα του “Τώρα θα είμαι εξ’ ολοκλήρου δοσμένος στη διακονία των ανθρώπων, απελευθερωμένος από τα κοσμικά.” Ειδική μνεία έκανε και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο λέγοντας ότι” αφού έδωσε την πατρική του ευλογία, ο παιδικός πόθος μου γίνεται πλέον πραγματικότητα”.

Με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού απευθύνθηκε προς τον π. Ιωάσαφ λέγοντας ” Η εκκλησία δεν έχει εξουσία, έχει υπηρεσία και διακονία, όπως άλλωστε ακούσαμε και στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα. Οι άνθρωποι του Θεού είναι διάκονοι του συνανθρώπου τους. Αυτή την αξία την υπηρέτησες και θα συνεχίσεις να την υπηρετείς.”

Στον Ναό παρευρέθηκε και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμα