Επίσκεψη του νέου Νούντσιου της Στοκχόλμης στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το πρωΐ της Τετάρτης προ των Βαΐων, 5ης Απριλίου 2023, ο νεοεγκατασταθείς Νούντσιος στηνΣτοκχόλμη, Σεβασμιώτατος κ.JulioMuratζήτησε να επισκεφθεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νούντσιος ομιλεί απταίστως την Ελληνική γλώσσα, αφού έχει γεννηθεί στην Σμύρνη, ενώ και ο Σεβ. κ. Κλεόπας έλκει την καταγωγή του, από την πλευρά του αειμνήστου πατρός του, από την ίδια πόλη.

Αρχικά, ο υψηλός επισκέπτης ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, όπου πληροφορήθηκε το ιστορικό του ναού και τις πρόσφατες εργασίες αποκαταστάσεώς του, δεν έκρυψε δε τον θαυμασμό του για το εξαίσιο αυτό μνημείο.

Στην συνέχεια, οδηγήθηκε στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου για μία και πλέον ώρα είχε συζήτηση με τον Σεβ. κ. Κλεόπα, ο οποίος μετέφερε τις συγχαρητήριες ευχές της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για την ανάληψη των καθηκόντων του και επιτυχία σε αυτά, παρακάλεσε δε να διαβιβάσει τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Κατόπιν, έγινε αναφορά σε θέματα Εκκλησιαστικής φύσεως, σε σύγχρονα ανακύπτοντα ζητήματα ανά τον κόσμο, ενώ εξέφρασαν από κοινού την ευχή για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στο τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κλεόπας προσέφερε την δίτομη μελέτη του με τίτλο: «Ο Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως», το επίσης πόνημά του με τίτλο: «AHandbookofPastoralCorrespondence», καθώς και την έκδοση της Ι. Μητροπόλεως με την Θ. Λειτουργία στις τρεις γλώσσες, Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική και τον αναμνηστικό τόμο για την Πατριαρχική Επίσκεψη στην Στοκχόλμη, αλλά και για τις εγγίζουσες ημέρες του Πάσχα τοπικά γλυκίσματα, ενώ αντηλλάγησαν εκατέρωθεν ευχές.

Διαβάστε ακόμα