Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στην Ι. Μ. Ιερισσού

Με το αγιοκέρι τους στο χέρι οι Αρνιώτες προσήλθαν στην Ακολουθία των Παθών του Κυρίου μας που κάθε Μεγάλη Πέμπτη η Ορθοδοξία γνωρίζει να ζή μοναδικά.

            Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, που ανάγνωσε εμμελώς την πρώτη από τις δώδεκα Ευαγγελικές Περικοπές της ολονυχτίας, τη λεγομένη της Διαθήκης, γιατί όντως περιέχει συμπυκνωμένο όλη τη Διδασκαλία του Κυρίου μας και συνοδεύεται από την σωστική πράξη του Σταυρού, στο οποίο ο Ίδιος αναβαίνοντας εξαγόρασε τις αμαρτίες του κόσμου. Εμπεριέχει όμως και την υπερφυά Προσευχή του Κυρίου μας προς τον Πατέρα Του που κλείνει μέσα της όχι μόνο τη φανέρωση του Ονόματος του Θεού από τον Κύριο αλλά και τις Αιτήσεις Του προς τον Πατέρα Του υπέρ των Μαθητών Του και των Δώδεκα και των μέχρι Σήμερα και κυρίως την πρόρρηση της Ελεύσεως του Παρακλήτου στον κόσμο, για να ζήση ο κόσμος!

             Ο Επίσκοπός μας πλαισιώθηκε από τους Εφημερίους του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά και Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη και τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση. Ο Ναός απ’ άκρου εις άκρον επληρώθη με τους πιστούς που κρατούσαν στο χέρι τους μια λαμπάδα για τον Κύριο, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Θαλασσινό, τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Αγαπητό Κιάτο, τον Πρόεδρο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αστέριο Τζιτζιρίκα, την Πρόεδρο της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Τσιάλα, τον Πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννη Κοτσάνη κ.ά﮲ τα Ιερά Αναλόγια μοσχοβόλησαν Βυζαντινή Παράδοση με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη, τον Λαμπαδάριο κ. Κωνσταντίνο Πνευματικό και τους συνεργάτες τους κ.κ. Πέτρο Κοτρότσιο και Κωνσταντίνο Καλυβιώτη. Φοβερή η στιγμή που η Χορωδία έμπροσθεν του Εσταυρωμένου έψαλε το “Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ Ξύλου…”! 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα