Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αργυροπούλι Τυρνάβου

Τύρναβος – Κώστας Παπαϊωάννου

Πλήθος πιστών συνέρρευσε σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου Τυρνάβου προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, να ασπασθούν την Ιερά και Χαριτόβρυτη εικόνα Της και να λάβουν ηγιασμένο ύδωρ εκ του Αγιάσματός Της.

Κατά την Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Καλκούλης και Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Αναστάντος Χριστού στους πιστούς.

Με το πέρας της Θ. Λειτουργίας και προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου τελέστηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας.

Παρέστησαν oι Βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Ευαγγελία Λιακούλη, ο πολιτευτής Χρήστος Καπετάνος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Διαβάστε ακόμα