Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ι. Μ. Γόρτυνος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή του Θωμα΄, η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην βιοτή του εορτάζοντος και λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. “Ο Άγιος διδάσκει στο σύγχρονο κόσμο της απιστίας, της αδιαφορίας και της διαφθοράς, ότι είναι εφικτή ακόμη και σήμερα η χριστιανική ζωή, αφού μπορούσε να επιτευχθεί και τότε στους καιρούς των διωγμών” τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου, για να έχουμε όλοι τόπο στην Βασιλεία του Θεού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού.

Πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό με σκοπό να συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτανεία, λαμβάνοντας την χάρη του Αγίου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, υποψήφιοι Βουλευτές Αρκαδίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα