Η περιφορά των Επιταφίων στην αρχοντική Αρναία

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης η Αρναία έψαλε τον Επιτάφιο Θρήνο στον Κύριό της και στόλισε με τα μύρα της καρδιά της το Σεπτό Κουβούκλιό Του! Μέγα πλήθος, εξαίρετες Βυζαντινές Χορωδίες υπό τον κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη, τον κ. Κωνσταντίνο Πνευματικό, τον κ. Πέτρο Κοτρότσιο και τους Συνεργάτες τους. Εξαίρετη και η γυναικεία Χορωδία, ως και η Φιλαρμονική της Αρναίας με Χοράρχη και πάλι τον πανταχού παρόντα κ. Κοκκαλιάρη.

            Στον Άγιο Στέφανο της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, συμπαραστατούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά και Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη και τους Διακόνους π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση. Το παρόν έδωσαν και οι Άρχοντες του Τόπου: η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Αικατερίνη Ζωγράφου, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο τ. Υπουργός και Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Θαλασσινός, ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αστέριος Τζιτζιρίκας, η Πρόεδρος της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Τσιάλας, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρναίας κ. Αναστάσιος Καραπαντάς, ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κοτσάνης κ.ά.

             Κατά την Περιφορά του Επιταφίου στην Κεντρική Πλατεία της Πόλεως συναντήθηκαν οι δύο Ενορίες, του Αγίου Στεφάνου και των Αγίων Αναργύρων με τον Εφημέριό τους Παν. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Χάϊτα, για πρώτη φορά Μ. Παρασκευή να μετέχη της Παννυχίδος και τον επί πολλά έτη τετιμημένο Ιεροψάλτη τους και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας κ. Ιωάννη Κέκερη και τους Ενορίτες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα