Ημερίδα Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην Άρτα

Με πρωτοβουλία του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Άρτας» σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του ενοριακού Ιερού Ναού Μαξίμου του Γραικού, στην πόλη της Άρτας, με θέμα: «Τοπική Κοινότητα & Πρόληψη των εξαρτήσεων».

Οι εισηγήσεις είχαν ως εξής:

*Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ανέπτυξε το θέμα: «“Πάντα μοι έξεστιν, αλλ’ ουκ εγώ εξουσιασθήσομαι υπό τινός”, η έννοια της Πρόληψης από θεολογική σκοπιά».

*Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος ομίλησε με θέμα: «Η Πρόληψη και οι προκλήσεις των καιρών».

*Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πρωτοβάθμιας Υγείας και Πρόληψης του Δήμου Αρταίων κ. Παναγιώτης Γαλάνης εισηγήθηκε το θέμα: «Η Πρόληψη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Προλόγισε και συντόνισε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης κ. Οικονομίδης Θεόδωρος- Παιδοψυχίατρος.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, ο Πρόεδρος του Κ.Π.Ν. Άρτας κ. Κωνσταντίνος Πατήλας και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Δρ Παρασκευή Χαμπηλομάτη.

Παρενέβησαν εύστοχα στην συζήτηση ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κ. Μιχαήλ Νικολάου και ο Δικηγόρος (Δικηγ. Συλλ. Ιωαννίνων) κ. Κωνσταντίνος Τζούμας.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Τοπικής Κοινότητας για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων.

Διαβάστε ακόμα