Μεγάλη Πέμπτη στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023. Στον ηλιόλουστο Παρνασσό και την ανοιξιάτικη Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, που δειλά- δειλά αρχίζουν να πρασινίζουν τα κλαδιά και να ανθίζουν τα λουλούδια στους κήπους της, βρέθηκε – όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη – ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Μεγάλης Πέμπτης και τα γεγονότα που προβάλλει η Εκκλησία μας αυτή την ημέρα, τον ιερό Νιπτήρα, την παράδοση από τον Χριστό του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, την υπερφυά προσευχή του Χριστού στη Γεθσημανή και την προδοσία του Ιούδα. Αναφέρθηκε στη Θεία Κοινωνία, που είναι κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, του ανθρώπου με τους συνανθρώπους του και του ανθρώπου με τον εαυτό του. Επίσης, αναφέρθηκε στον ιερό Νιπτήρα και την ταπείνωση και τη διακονία των συνανθρώπων μας, που μας διδάσκει ο Χριστός και πρέπει να διακατέχει τη ζωή μας.

Τέλος, εξέφρασε εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές στην Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ξένη και στην αδελφή της Μονής μοναχή Ιερουσαλήμ, καθώς και στους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα