Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία του Αγίου Γεωργίου στην Κηπούπολη

Κηπούπολη | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Eικόνας του Αγίου Γεωργίου και Τμήματος Ιερού Λειψάνου του, πραγματοποιήθηκε απόψε, Κυριακή 23 Απριλίου 2023, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του στην Κηπούπολη.

Την Ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Αρχιμ. Μακάριος Πλαβούκος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Προ της απολύσεως, ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγ. Γεωργίου Κηπουπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανός ευχαρίστησε τον δήμαρχο Περιστερίου και τους υποψήφιους βουλευτές, μεταξύ άλλων τον κ. Χρυσοχοΐδη, την μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου που συνόδευσε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, τους Ιερείς που παρέστησαν και τους πιστούς που συμμετείχαν στον διήμερο εορτασμό εις μνήμην του Αγίου Γεωργίου. «Ο Άγιος Γεώργιος να σας δυναμώνει, να σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση», μεευχήθηκε στη συνέχεια σε όλους. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο που παρευρέθηκε στον εορτασμό.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Θωμά, ο οποίος δεν πίστεψε στην Ανάσταση του Κυρίου. «Η Ανάσταση του Χριστού είναι το κορυφαίο γεγονός της ανθρωπότητας, το κορυφαίο γεγονός της ιστορίας• αυτό που χώρισε τον θάνατο στον οποίον βρισκόταν όλη η ανθρωπότητα με την προοπτική της οντολογικής Ανάστασης και ζωής», ανέφερε για την Ανάσταση του Κυρίου. «Σήμερα γιορτάζουν δύο αντιφατικοί Άγιοι• ο Θωμάς που δεν πίστεψε στην Ανάσταση και ο Άγιος Γεώργιος που δε θέλει πότε να γιορτάσει πριν από την Ανάσταση του Χριστού και γι’ αυτό η γιορτή του είναι μεταφερόμενη», συνέχισε. «Η ευχή μου είναι να αφήσουμε τον Θωμά, ο οποίος μας εκφράζει και να περάσουμε στον Άγιο Γεώργιο που τιμούμε όλοι μαζί και τον ακολουθήσαμε στη λιτανεία του» κατέληξε.
Πλήθος πιστών συμμετείχε τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Λιτανευτική πομπή, με σκοπό για να λάβει την χάρη κι ευλογία του Αγίου.

Διαβάστε ακόμα