Μουσική εκδήλωση με Ύμνους της Μ. Εβδομάδας στον Ι.N. Ζ. Πηγής Δάφνης

Δάφνη Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση της Μεγάλης Εβδομάδας. Στους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν τον Ναό, παρουσιάστηκε το κορυφαίο μουσικό έργο του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή “Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων, ένα Ορατόριο που συνδυάζει ο συνθέτης την Βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση με την λαϊκή έντεχνη Ελληνική μουσική. Ένα έργο πυκνό σε δραματική ένταση και πλούσιο σε σκηνικές εικόνες του Πάσχα.

Το έργο ερμήνευσε η διεθνούς φήμης σοπράνο κ. Σόνια Θεοδωρίδου με πολυμελή χορωδία, ενώ τις Ευαγγελικές Περικοπές απήγγειλε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ναού, π. Συμεών Συναδινός. Τις ευχές και τον έπαινο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, μετέφερε προς τους παρευρισκόμενους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ρονιώτης. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο π. Συμεών ευχαρίστησε τους συντελεστές της και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ με τη σειρά της, η κ. Θεοδωρίδου εξέφρασε τις ευχές της σε κλήρο και λαό.

Συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή στο τέλος της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ερμηνεία του μοιρολογιού της Παναγίας, το οποίο η κ. Θεοδωρίδου, εμφανώς συγκινημένη – όπως και όλοι οι θεατές, αφιέρωσε στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Δάφνης και Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος , ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα