Μουσική εκδήλωση στον Τύρναβο “Πορεία προς τα Πάθη του Κυρίου”

Τύρναβος – Κώστας Παπαϊωάννου

Πραγματοποιήθηκε απόψε, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου προπασχάλια εκκλησιαστική μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Πορεία Προς τα Πάθη του Κυρίου”.

Στο πρώτο μέρος, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», παράρτημα του Τυρνάβου απέδωσε ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της Σχολής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη.

Ακολούθως, η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθυμίου Σαματζή, απέδωσε εμβατήρια που παιανίζουν όλες οι φιλαρμονικές της πατρίδας μας κατά την Μεγάλη Παρασκευή, ιδιαιτέρως κατά την διάρκεια των λιτανειών του Επιταφίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τόσο τον βυζαντινό χορό, όσο και τα μέλη της φιλαρμονικής για την εξαιρετική απόδοση των ύμνων, ενώ τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να μαθαίνουν και να εκτελούν τα όσα διδάσκονται.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερώνυμος, οι εφημέριοι των Ιερών Ναών του Τυρνάβου, με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας και και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε ακόμα