Ο Μητροπολίτης Ιλίου τέλεσε τρισάγια στα κοιμητήρια της Μητρόπολης

Μητρόπολη Ιλίου Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε τρισάγια και συμμετείχε στις περιφορές των επιταφίων εντός των κοιμητηρίων της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου προεξήρχε σύντομης ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά και στην συνέχεια λιτανευτικής πομπής αυτού εντός του Κοιμητηρίου της Πετρουπόλεως, τελέσας και τρισάγιο για τους επαναπαυόμενους εν αυτώ αδελφούς. Η σύντομος ακολουθία του Επιταφίου και η λιτάνευσης του, καθώς και το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη, συμπαραστατούμενος από εφημέριους των Ναών, τόσο στο Κοιμητήριο των Αχαρνών, όσο και σε εκείνο των Άνω Λιοσίων.

Στο Κοιμητήριο της Πετρουπόλεως παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ σε εκείνο των Αχανών ο δήμαρχος κ. Σύρος Βρεττός με πλειάδα αντιδημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ κ. Ζαχαράκη και κ. Βασίλειος Οικονόμου, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στη δημοτική ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, τον Σεβασμιότατο συνόδευσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιφερείας Άνω Λιοσίων, Φυλής & Ζεφυρίου πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου, εφημέριοι των Ναών της περιοχής, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Διαβάστε ακόμα