O πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο Ν. Ζωής

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου 

Με το μήνυμα της αγάπης προς τον πλησίον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ κάλεσε τους πιστούς σε συμμετοχή στο Μυστήριο της Αγάπης του Θεού.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής, ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και διατελέσας επί δεκαετία προϊστάμενος του Ναού, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού. Τον πλαισίωσαν Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου και άλλων Μητροπόλεων με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο.

Παρών και ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο κήρυγμά του τόνισε πως “εν μέσω πολέμου εμείς καλούμαστε να φέρουμε την ειρήνη και να ζήσουμε το Μυστήριο της Αγάπης του Θεού. Και αυτό περιγράφεται με δύο μόνο λέξεις. Χριστός Ανέστη”. Κάλεσε δε το εκκλησίασμα λέγοντας πως “οφείλουμε ως χριστιανοί να μιμηθούμε τον άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, που έγινε Τροπαιοφόρος της αγάπης του Χριστού και κέρδισε την αιώνια ζωή”.

Ο κ. Εμμανουήλ τόνισε την χαρά του που ξαναβρέθηκε στο Ναό όπου διακόνησε ως εφημέριος για 10 χρόνια και είδε ξανά γνώριμα πρόσωπα. “Μέσα σε αυτήν την εκκλησία μάθαμε να ζυμώνουμε το προζύμι της πίστης , μάθαμε να κάνουμε την αγάπη πίστη, μάθαμε να ζούμε το Μυστήριο της πίστης που δεν αναλύεται με λόγια, αλλά βιώνεται βιώνεται με πράξεις αγάπης και πίστης”.

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο για την κανονική άδεια, ενώ επαίνεσε τους Εφημερίους του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργιάδη και Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Μανώλη και τους συνεργάτες τους για την ευταξία του περικαλλούς Ναού αλλά και τους Ιεροψάλτες που απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους της εορτής.

Διαβάστε ακόμα