Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης

Δάφνη – Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων πιστών ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την Ζωοδόχο Πηγή στον ομώνυμο Ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Δάφνη.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Συμεών Συναδινό και πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Ο Θεοφιλέστατος Ευρίπου αναφερόμενος στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τόνισε μεταξύ άλλων “Πως είναι δυνατόν από την ημέρα της Αναστάσεως να λείπει Εκείνη που γέννησε τον Αναστάντα Χριστό. Πως είναι δυνατόν στη νίκη της ζωής να λείπει η χαρά της ζωής. Εκείνη που γέννησε την όντως ζωή, τον Χριστό μας δηλαδή. Εκείνη που φώτισε και μας έδωσε προοπτική ζωής. Ζωοδόχος Πηγή σημαίνει, βρυσομάνα, αυτή που ρέει άφθονο, δροσερό νερό, που ξεδιψάει. Όποιος “πίνει” από αυτό το νερό γεύεται αφθαρσία, αιωνιότητα και αθανασία.. Κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νερό. Κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το ζωντανό νερό, να μετάσχει στη νέα ζωή που ο Χριστός εγκαινίασε με το Σταυρό και την Ανάσταση του.”

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ιερό Ναό με σκοπό να συμμετάσχει στον πανηγυρικό Εσπερινό και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας.

Διαβάστε ακόμα