O Πέτρος Γαϊτάνος στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου με ύμνους της Μ. Εβδομάδας

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε χθες το απόγευμα η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου με τίτλο “Πορεία στο Θείο Πάθος” στον Ιερό Ναό Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου.

Ο δημοφιλής ερμηνευτής συνοδευόμενος από την Χορωδία «Μελίρρυτον» με χοράρχη τον Πέτρο Δασκαλοθανάση, ερμήνευσε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, το Μυστικό Δείπνο, την Προδοσία, την Σύλληψη, την Σταύρωση, την Ταφή  και την Ανάσταση.

Στην συναυλία που διοργανώθηκε από κοινού από τον Δήμο Περιστερίου, την Περιφέρεια Αττικής και την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Παρόντες και εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Nαό του Αγίου Ιεροθέου.

O Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος αφού καλωσόρισε τους προσκαλεσμένους τόνισε ότι “βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την εβδομάδα του Πάθους του Κυρίου και της Ανάστασής Του και καλούμαστε να αφουγκραστούμε τα μηνύματα αυτών των ύμνων, γιατί δεν μένουμε μόνο σε επίπεδο τέχνης μέσα στην Εκκλησίά, αλλά απηχούν την δική μας πορεία για να μετάσχουμε κι εμείς εμπειρικά και βιωματικά σε αυτό που θα ήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα”.

Διαβάστε ακόμα