O Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. στον Kατανυκτικό Εσπερινό στον Άγ. Θωμά Αμπελοκήπων

Γουδί | Σπύρος Παπαγεωργίου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων ο 6ος και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ συμμετείχαν οι Ιερείς της ΙΒ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, των περιοχών Γουδή, Ιλισσίων & Ζωγράφου με πρώτο τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ΙΒ΄ Αρχ. Περιφερείας Πρωτοπ. Χαράλαμπο Πανόπουλο.

Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος εκφώνησε ομιλία με θέμα “Οσία Μαρία η Αιγυπτία, υπόδειγμα μετανοίας”, τονίζοντας ότι “η Οσία Μαρία μας δείχνει με την ταπείνωση και κυρίως με την μετάνοιά της, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον χριστιανό που μετανοεί ειλικρινά. Όσο βαρύ και αν είναι το φορτίο των αμαρτιών. Δεν αρκεί απλή μεταμέλεια, αλλά ειλικρινής μετάνοια, που θα αποτελέσει κλειδί για την σωτηρία μας”.

Μετά το τέλος της ακολουθίας, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης επαίνεσε την προσπάθεια των Ναών της ΙΒ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας για την συνδιοργάνωση αυτού του Κατανυκτικού Εσπερινού, που αποτελεί πλέον παράδοση καθώς τελείται για ένατη χρονιά από το 2012.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσ. Αρχιμ. Αλέξιο Μπουρλή για την φιλοξενία

Εκ μέρους των Ιερέων και του κλήρου της ΙΒ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπ. Χαράλαμπος Πανόπουλος εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την στήριξη του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο έργο των πατέρων.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας.

Διαβάστε ακόμα