Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κηπούπολης

Κηπούπολη | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 22 Απριλίου 2023, Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην επιθυμία των ανθρώπων να ορίζονται ηγέτες, επισήμανε ότι «ο Άγιος Γεώργιος φάνηκε ηγέτης στον τόπο και στον χρόνο του» και θυσίασε τα πάντα για την ιδέα και τη βαθιά πίστη του στον Θεό. «Ο Άγιος Γεώργιος την ιδεολογία του, την πίστη και το βάπτισμά του, το τίμησε στο έπακρο και μαρτύρησε γι’ αυτό», συνέχισε. Τέλος, αναφέρθηκε στους ηγέτες και στο μεγίστης σημασίας έργο τους.

Ακολούθως, ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγ. Γεωργίου Κηπουπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανός, ευχαρίστησε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τους Ιερείς, τον π. Παΐσιο και τον π. Χρυσόστομο, καθώς και  όλους τους παρισταμένους που τίμησαν τη μνήμη του Αγίου. Μετέπειτα, ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Περιστερίου κα Μαίρη Τσιώτα, καθώς και τα συνεργεία του Δήμου που συνέδραμαν σημαντικά στις προετοιμασίες για την Ιερά Πανήγυρη του Ναού. Τέλος, ευχαρίστησε τους υποψηφίους Βουλευτές κα Γιαννακοπούλου, κ. Κουρουμπλή και κ. Σπίνο που τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του εορτάζοντος Αγίου.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχουν στον Εσπερινό προκειμένου να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο και να λάβουν τη χάρη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Διαβάστε ακόμα