Ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στο Νιούκασλ

Την Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψή στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στο Νιούκασλ-απόν-Τάιν, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Ακολουθίας του Νυμφίου και στη συνέχεια τον καλωσόρισε ο Οικονόμος π. Ανδρέας Amirhom, ιερατικώς Προϊστάμενος της ενορίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο εκ μέρους της κοινότητος για την επίσκεψή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητος προσέφερε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, της συνοδείας του και τους πιστούς. Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια προσέφερε στον κόσμο την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με θέματα πίστης και τις διακονίες της Αρχιεπισκοπής, την κατήχηση, θέματα της συγχρόνου κοινωνίας, καθώς και τα προγράμματα της Αρχιεπισκοπής για την νεολαία, ενώ παρότρυνε τους πιστούς να συμμετέχουν ενεργά και να υποστηρίζουν τις διακονίες της Κοινότητός τους.

Διαβάστε ακόμα