Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ι. Μ. Κορίνθου

Το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, 12 Απριλίου 2023, στο Νοσοκομείο Κορίνθου από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου. Την ευλογία του Αγ. Ελαίου και τις αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Ποιμενάρχου έλαβαν εκτός από τους ασθενείς, που περιθάλπονται στο Ίδρυμα και τους συγγενείς τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Καρπούζης, μέλη του Δ.Σ., οι παριστάμενοι θεράποντες ιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και οι προσερχόμενοι προς αυτό πιστοί.

Εν συνεχεία και ώρα 16:00 ο Μητροπολίτης μας και οι συνοδοί Ιερείς του τέλεσαν το Ιερό Ευχέλαιο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική κατάνυξη. Ο Ποιμενάρχης μας δοξολογώντας το Όνομα του Θεού για τις δωρεές του ομίλησε για το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου.

Αναφέρθηκε επίσης στα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού και στα «μικρόβια» που εισήλθαν μαζί του αναστατώνοντας την ζωή μας, επισημαίνοντας ότι στον τόπο μας ποτέ δεν είχαμε τόση εγκληματικότητα, που μάλιστα παρατηρείται αυξανόμενη στην παιδική ηλικία, εκφράζοντας την ανησυχία του για το πώς διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας και τον ρόλο της οικογένειας, της κοινωνίας αλλά και της Εκκλησίας σε αυτή την διαπαιδαγώγηση.

Παράλληλα όμως εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του, καθώς αυτές τις ημέρες παρατήρησε μεγάλη συμμετοχή των πιστών και ιδιαιτέρως των νέων, που με την συμπεριφορά τους και την παρουσία τους, ως πιστοί Χριστιανοί και ενεργά μέλη της Μίας Αγίας Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αποτελούν και την μοναδική ελπίδα του τόπου μας. Τέλος και αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά για την παρουσία του αλλά και για όλα όσα έχει προσφέρει στην Τοπική μας Εκκλησία τόσο θεσμικά όσο και προσωπικά, ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση»!

Διαβάστε ακόμα