Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Καμπέρα

Ποιμαντική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ακολούθως ανέλυσε θεολογικά ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος τησημασία και την αξία του ιερού αυτού Μυστηρίου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως το Ιερό Ευχέλαιο «μάς υπενθυμίζει πως όταν υποφέρουμε, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά είτε πνευματικά, ο Χριστός είναι παρών, βρίσκεται ανάμεσά μας για να μας χαρίσει δύναμη και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής». 

Επιπλέον, διέκρινε ότι η αξία του Μυστηρίου δεν περιορίζεται σε ατομικό επίπεδο, αλλά ενδιαφέρει σύνολη την Εκκλησία. «Όταν ένα μέλος μέσα στην Εκκλησία είναι άρρωστο, τότε νοσεί όλη η Εκκλησία», σημείωσε και προσέθεσε: «Όσο πιο πολλά μέλη θεραπεύονται, τόσο το Σώμα της Εκκλησίας είναι πιο υγιές και πιο κοντά στη Βασιλεία του Θεού».

Νωρίτερα, τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε εγκάρδια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεωςκ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας. Ο Θεοφιλέστατος, κατά τη θερμή προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του, καθώς και για τη διαρκή μέριμνα, τη στοργή και την αγάπη που δείχνειγια όλο το λογικό ποίμνιό του και ειδικώς για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Καμπέρας.

Αντιφωνώντας, ο Αρχιεπίσκοποςδιαβεβαίωσε όλους ότι βρίσκονται διαρκώς στην καρδιά και τη σκέψη του, ενώ τούς παρακάλεσε να αισθάνονται ότι η Αρχιεπισκοπή είναι το σπίτι τους και ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πατέρας τους. Επίσης, τούς ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδος και για το Άγιο Πάσχα, ενώ διαβίβασε και τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε τις παρουσίες του Πρέσβη της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεωργίου Παπακώστα, του Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντωνίου Σαμμούτη, και του Προέδρου της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Νικολάου Καμπέρας, κ. Ιωάννη Λουκαδέλλη, στους οποίους ευχήθηκε καταλλήλως.

Διαβάστε ακόμα