Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κύμης

Με λαμπρότητα και  παρά τις  καιρικές συνθήκες της ανοιξιάτικης  βροχοπτώσεως και με  τις πρέπουσες ευχαριστήριες δεήσεις  οι οποίες  κάθε χρόνο αφιερώνονται  τιμητικώς   στην ετήσιο μνήμη και την ανάμνηση  του  ποιηθέντος υπερφυούς θαύματος της εξοστρακίσεως εις στην θάλασσα  σμήνους ακρίδων και της διασώσεως όλων των καλιεργιών της Κύμης απο τον αφανισμό δια της θαυμαστής  επεμβάσεως του εν αγίοις πατρός ημών Σεραφείμ του όρει Δομβούς ασκήσαντος οι οποίες  λατρευτικές εκδηλώσεις με την  πνευματική και ποιμαντική καθοδήγηση του Σεπτού  Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ έλαβαν χώρα   την 5η Μαϊου παραμονή της εορτής του Οσίου Σεραφείμ του εν όρει Δομβούς  στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου την ιστορική πόλη της Κύμης.

Λόγω των καιρικών συνθηκών φέτος δεν πραγματοποιήθηκε κατά το έθος της τοπικής  εκκλησίας η  προγραμματισμένη   πάνδημος λιτανευτική πομπή των ιερών εικόνων εκ των ιερών ναών Αγίου Αθανασίου  Παναγίας Λιαουτσάνισσας  Αγίας Τριάδος και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κύμης  οι οποίες  με την σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ενθρονίστηκαν στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης όπου και  τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Σεραφείμ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τους  οποίους  πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος εφημέριος του ιερού ναού ο Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομος Γκέγκες  οι Πρωτοπρ Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης  Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σκούλικας εφημέριος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης  και ο  Διακόνος  Στυλιανος Πεταχτής 

Επίσης στο αναλόγιο πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ  οι Πρωτοψάλτες  κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και του ιερού ναού  κ. Ευάγγελος Κόλλιας..

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα