Χειροτονία Διακόνου στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ναό του Περιστερίου.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος, ο οποίος τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Μοναχού Ναθαναήλ Παπαναστασόπουλου.

Στον λόγο του προς τον νέο διάκονο ο κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε στον αγαπημένο Μαθητή του Κυρίου τον Ευαγγελιστή Ιωάννη ο οποίος ήταν και ο μικρότερος από όλους τους Μαθητές. “Το γεγονός ότι ο Απόστολος Ιωάννης είχε αυτό το ιδίωμα, ότι ήταν μικρός σε ηλικία και αγαπημένος, αντιστοιχεί σε αυτό που η Εκκλησία μας θέλησε. Οι διάκονοι να είναι μικροί σε ηλικία για να ανταποκρίνονται στο έργο της διακονίας , το οποίο εχει να κάνει με την διακονία των ανθρώπων και την διακονία του Χριστού”.

Πρόσθεσε επίσης “Από σήμερα όντας μοναχός, εισέρχεσαι σε μια άλλη τροχιά , στην τροχιά των κληρικών. Είναι εύκολο να είσαι μοναχός. Είναι όμως αγώνας δύσκολος και μεγαλυτερος να είσαι κληρικός. Κληρικός σημαίνει κλήρος. Έλαχε λοιπόν σε σένα ο κληρος, να γίνεις ο εκλεκτός που θα διακονήσεις τον Χριστό τον ίδιο, γύρω από την Αγία Τράπεζα αλλά και τον λαό του Θεού. Ο αγώνας σου λοιπόν θα είναι μεγαλύτερος και πιο δύσκολος, αυτός που θα κάνεις απο εδώ και πέρα ως κληρικός”.

Τόνισε τέλος πως “θέλω να γνωρίζεις τον οικουμενικό χαρακτήρα της διακονίας σου. Όταν θα βρίσκεσαι ενώπιον της Αγίας Τραπέζας, εκείνη την ώρα δεν θα κάνεις ένα έργο που σχετίζεται με την ενορία που θα βρίσκεσαι, αλλά η Θεία Λειτουργία που θα τελείς είναι ένα γεγονός μοναδικό, και δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη γη. Με αυτή την έννοια, αυτό που θα επιτελείς θα έχει οικουμενικό χαρακτήρα, και κανείς άλλος πανω στην γη δεν θα επιτελεί. Με αυτή την αποκλειστικότητα και αυτη την συνείδηση να πορευθείς μέσα στην Εκλκλησία”.

Το απόγευμα στις 19:00 η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Διαβάστε ακόμα