Εκατοντάδες πιστοί στην Νέα Κηφισιά για την υποδοχή του Αγίου Φανουρίου

Νέα Κηφισιά | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς την θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Την Ιερά Εικόνα διεκόμισε, από τον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της Ρόδου όπου φυλάσσεται, ο εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κρητικού.

Την υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού & Μαραθώνος κ. Κύριλλος , συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και την παρουσία εκατοντάδων πιστών που σχημάτισαν ατέλειωτες ουρές.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο για την άδεια εξόδου της Ιεράς Εικόνας καθώς και τον Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Κρητικού για την μεταφορά του Ιερού σεβάσματος.

Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε τέλος “ο Άγιος Φανούριος να δίνει σε όλους σωματική και ψυχική υγεία και φανερώνει στον καθένα αυτό που είναι καλό για την ζωή του”.

Στην υποδοχή παρέστη και ο Βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς.

Η Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου θα παραμείνει στο Ναό της Αγίας Τριάδας Νέας Κηφισιάς μέχρι το απόγευμα της 9ης Ιουνίου. Έως τότε θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθιές σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ναού.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας κάλεσε τους πιστούς και ιδιαιτέρους τους νέους να προσέλθουν να προσκυνήσουν και να πάρουν δύναμη και φώτιση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμα