Εσπερινός εγκαινίων του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής

Ανάκασα Αττικής| Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, Σάββατο 27 Μαΐου 2023, ο Αρχιερατικός Εσπερινός των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής.

Κατά την Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, πραγματοποιώντας την κατάθεση των Ιερών Λειψάνων στην Αγία Τράπεζα του εγκαινιάζοντος Ναού, μετά από ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Ο Επίσκοπος Ωρεών στο κήρυγμά του απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε πως είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Ναό, καθώς είναι «μοναδική στην ιστορία κάθε Ναού, αφού μία και μοναδική φορά εγκαινιάζεται προκειμένου να παραδοθεί στην κοινή λατρεία του Θεού για όλη την λατρεύουσα κοινότητα». Τα εγκαίνια του Ναού γίνονται με πρωτοβουλία των Εφημερίων του Ι. Ναού και ιδίως, του Προϊσταμένου Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου και όλων των ενοριτών.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος καθώς επίσης και, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης με πολλή αγάπη ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ενορίας για εγκαινιασμό του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ανακάσης.

Εν συνεχεία, ο Επίσκοπος Ωρεών αναφέρθηκε στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων της Πίστεως, μεταξύ άλλων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, τα οποία αύριο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ι.Ναού θα κατατεθούν εντός της Αγίας Τραπέζης και θα παραμείνουν εκεί εσαεί.

Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα, τα οποία αύριο θα κατατεθούν στην Αγία Τράπεζα του Ιερού Ναού προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία των Αγίων.

Πλήθος πιστών, μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι παρευρέθηκαν στην Ακολουθία.

Να σημειωθεί ότι τελετάρχης και υπεύθυνος των εγκαινίων έχει ορισθεί ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Ιλίου Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου.

Διαβάστε ακόμα