Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού μαζί με τους νέους

Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την παραμονή, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, επί τη αποδόσει της Εορτής του Πάσχα, με συλλειτουργό τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, στο Επισκοπικό Ι. Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αναλήψεως στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο της Ενορίας, τον συνεφημέριό του Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Τρίκκα και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν όλες οι ιερές ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας τα τροπάρια και τα αναγνώσματα του Εσπερινού, εξήγησε ποιο είναι το θεολογικό περιεχόμενο και νόημα της εορτής της Αναλήψεως.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου της γενετείρας του Βασιλικού, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη.

Εκκλησιάσθηκαν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου Βασιλικού και μαζί τους μέλη των συλλόγων διδασκόντων και γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, οι οποίοι εκ των προτέρων είχαν αιτηθεί από τον Σεβασμιώτατο την συνάντησή τους σε λειτουργική σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη την σχολική κοινότητα για την πρωτοβουλία τους και κήρυξε τον θείο λόγο με ιδιαίτερα διδακτικό για τα παιδιά τρόπο, αναλύοντας το θεολογικό νόημα της Αναλήψεως, μέσα από τις αγιογραφικές αφηγήσεις των αναγνωσμάτων της ημέρας και κατόπιν εξήγησε το βίωμα της Θείας Λειτουργίας, αναφερόμενος στους συμβολισμούς των τελουμένων μέσα σε αυτή. 

Εκπρόσωποι των διδασκόντων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και εκείνος ανταποδίδοντας τις ευχαριστίες ευχήθηκε πατρικά σε όλους και τους διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γραμματικός, Ελευθέριος Κοκκάλας

Διαβάστε ακόμα