Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή, την εις ουρανούς ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου μας, εόρτασε η τοπική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος μεγαλοπρεπής και ιστορικός Ιερός Ναός (1894) της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Των Ιερών Ακολουθιών της Ιεράς Πανηγύρεως, του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προέστη κατόπιν προσκλήσεως από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ. Πλήθος κληρικώνπλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο με πρώτον, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου. Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, προσήλθαν πιστοί κάθε ηλικίας, για να προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα της Αναλήψεως.Ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Κυρίου αποτελεί έναν από τους ιστορικούς ναούς της πόλης μας καθώς και η θέση που βρίσκεται είναι σε μία από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόσο κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού όσο και κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε με σαφήνεια στην μεγάλη Δεσποτική εορτή της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας,για την πρόσκληση του να συμμετάσχει ωςπροεξάρχων της φετινής Πανηγύρεως και εν συνεχεία, συνεχάρη εγκάρδια τον Ιερατικό Προϊστάμενο, πανοσιολογιώτατοΑρχιμ. π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για την άρτια προετοιμασία και οργάνωση της Πανηγύρεως, όπως επίσης και τους εκλεκτούς συνεφημερίους του και τις εκκλησιαστικές επιτροπές.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό παρέστη κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων (Οικ. Πατριαρχείο)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε ακόμα