Η Ιερά Σύνοδος προώθησε την Αγιοκατάταξη του “Παπουλάκου” στο Οικ. Πατριαρχείο

Μετά πολλής χαράς, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την Συνεδρία Αυτής της 11ης Μαΐου 2023, αποφάσισε να διαβιβάσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προς τελική έγκριση την πρόταση της Ιεράς Μητροπόλεώς Καλαβρύτων περί αγιοκατατάξεως του εξ Άρμπουνα Καλαβρύτων Οσιωτάτου Μοναχού Χριστοφόρου Παναγιωτόπουλου, του επονομαζομένου “Παπουλάκου”, ο οποίος αποτελεί “σκεύος εκλογής” του Κυρίου, πιστών εγκαλλώπισμα, αγλάισμα της Τοπικής Εκκλησίας, ένα νέο Απόστολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και ο Σεπτός Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, εκφράζουν τις ολόθυμες και ευγνώμονες ευχαριστίες τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα Σεπτά Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την πρόφρονα έγκριση της εν λόγω προτάσεως αγιοκατατάξεως, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, τα Τακτικά Μέλη αυτής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, Ελλογιμώτατο κ. Βλάσιο Φειδά και Ελλογιμώτατο κ. Γεώργιο Ανδρουτσόπουλο, για την θετική εισήγηση προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, επίσης Τακτικό Μέλος της προαναφερθείσης Συνοδικής Επιτροπής, για την σύνταξη της ανωτέρω θεολογικώς τεκμηριωμένης και άκρως εμπεριστατωμένης εισηγήσεως.

“Ευχόμεθα ο Άγιος Θεός, διά πρεσβειών του Οσιωτάτου Μοναχού “Παπουλάκου”, να χαρίζει υγεία σε όλους τους ως άνω αναφερομένους, στον Ιερό Κλήρο και στον ευσεβή Λαό της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να συνεχίσει να υμνείται και να ευλογείται το πανάγιο και υπερουράνιο όνομα Αυτού”, καταλήγει η δήλωση του Σεβασμιωτάτου μας. 

kalavrytanews.com

Διαβάστε ακόμα