Η Λάρισα εόρτασε λαμπρά τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Λάρισα – Κώστας Παπαϊωάννου

Με την δέουσα λαμπρότητα η Λάρισα πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, τον Πολιούχο της Επίσκοπο Άγιο Αχίλλιο, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της.

Του Όρθρου και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Λαρίσης κ. Ιερωνύμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τόσο τιμητική παρουσία του στις λατρευτικές εκδηλώσεις του εορτάζοντος Αγίου, ομίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου, τονίζοντας την πατρότητά του ως Επίσκοπος της Εκκλησίας. Τέλος, παρακίνησε τους πιστούς να αποκτήσουν το ήθος και την αγάπη που έδειχνε ο Άγιος Αχίλλιος, κάνοντάς τον πρότυπο στη ζωή τους.

Ακολούθως, τελέσθηκε επί του τάφου τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Λαρίσης τίμησε τον πολιό Πρωτοπρ. Αλέξανδρο Ρούσο για τα 60 έτη διακονίας του. Συνάμα, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στον φετινό εορτασμό, την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και όλους όσους παρέστησαν και βοήθησαν εθελοντικά στην φετινή διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Πλήθος Λαρισαίων κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Μητροπολιτικό Ναό για να συμμετάσχουν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία με σκοπό να λάβουν την χάρη κι ευλογία του Αγίου τους.

Διαβάστε ακόμα