Κυριακή του Παραλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Χθες 7/5 Κυριακή Τρίτη από του Πάσχα, του Παρλύτου,ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ιλιον, συμπαραστατούμενος από τους εκεί υπηρετούντας κληρικούς π. Δημήτριο Δεστούνη και π. Αναστάσιο Κατσικαδάμα και τον διάκονο του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Μετά την θεία μετάληψη ο Σεβασμιώτατος ομίλησε δι’ ολίγων, ερμηνεύοντας την έκφραση παράπονου του παραλυτικού του σημερινού αποσπάσματος από το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Ιωάννη, που απηύθυνε στο Χριστό απαντώντας στο ερώτημα Του: «θέλεις υγιής γενέσθαι;» με τα λογία: «άνθρωπον ουκ έχω!!»

Στην κατηγορία αυτή της καθημερινής απόλυτης μοναξιάς υπάγονται όσοι χάνουν τους οικείους τους, όσοι τους εγκαταλείπουν και τους περιφρονούν οι συνάνθρωποι τους αλλά και όσοι δεν επιτρέπουν στους άλλους ανθρώπους να τους πλησιάσουν!! Επειδή αυτή είναι η καθημερινή πρακτική των ανθρωπίνων σχέσεων, το αντίδοτο – ιδιαίτερα για την τρίτη περίπτωση – είναι η συν-χωρηση. Ένας κοινός τόπος – η Εκκλησία -, όπου ο καθένας μας περιχωρεί τον άλλο με αισθήματα αλληλεγγύης, φροντίδας και αγάπης.

Μετά το μνημόσυνο των κτητόρων και των μελών του συλλόγου φίλων του Κέντρου παρετέθηκαν από τη διοίκηση του συλλόγου εδέσματα και γλυκά στους παρευρεθέντας πιστούς και τροφίμους του Κέντρου Αποκατάστασης, στον αύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου. Υπήρξε και μια ευχάριστη έκπληξη για τα μικρά παιδιά, που συνόδευαν τους γονείς τους, που περιελάμβανε παράσταση θεάτρου σκιών, διάφορα τραγούδια και παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμα