Μνημόσυνο στον προκάτοχό του τέλεσε ο Επίσκοπος Βερενίκης

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023 στο υποκείμενο του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, ιερούργησε ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος Β’.

Ο επίσκοπος συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ομίλησε προς τους πιστούς μετά το ιερό Ευαγγέλιο και έψαλε διετές μνημόσυνο για τον προκάτοχό του επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο.

Παραλλήλως τέλεσε τα καθιερωμένα από το ναό μνημόσυνα των αναιρεθέντων κατά των εκ των εστιών τους διωγμό Ποντίων +1914-1922, αλλά και των προσφύγων εκ Πόντου και Μικράς Ασίας που κοιμήθηκαν κατά την παραμονή τους στο λοιμοκαθαρτήριο της Μακρονήσου, του αρχιεπισκόπου, αντιβασιλέως και πρωθυπουργού Δαμασκηνοῦ +20/5/1949, του ήρωως σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη +23/5/2006 καὶ του μακαριστού εφημερίου του ναού πρωθιερέως Εμμανουὴλ Βασιλάκη +17/5/2019. 

Παρομοίως μνημόσυνα έγιναν και στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο ναό της αγίας Μαρίνης από τον πρωθιερέα Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Ο επίσκοπος Χρυσόστομος θα ιερουργήσει την προσεχή Κυριακή του Τυφλού εις τον εορτάζοντα ναό αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως. 

Διαβάστε ακόμα