Ο Άγιος Πέτρος Κυνουρίας τίμησε τον γόνο του Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη

Άγιος Πέτρος Αρκαδίας – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη εόρτασαν σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Πέτρο Δικαίο και σε Πνευματικό τον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Ασκούνη.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στην αγιότητα του Οσίου Νείλου, προέτρεψε το εκκλησίασμα, αλλά και στους δύο Ιερείς που χειροθέτησε να γίνουν δοχεία καθαρά του Αγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε Λιτάνευση Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμοπόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί για να συμμετάσχει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προσκυνώντας και τιμώντας τον πατριώτη τους Άγιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Αρκαδίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Παππάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πολιτευτές, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Να σημειωθεί ότι, κατά την απόλυση η Ιερά Εικόνα του Αγίου μυρόβλησε προς ευλογία των πιστών και κατοίκων της κωμοπόλεως.

Διαβάστε ακόμα